1/8

VÄLKOMMEN HEM!

Under våren 2019 sätter vi spaden i jorden och bygger våra första hyresrättsvillor. Den väl utvalda platsen är Grillby, en liten ort vackert beläget i sköna, gröna omgivningar vid Mälaren i Uppland. Här på en stor äng växer 33 Lifetime Homes fram.

På området kommer det att finnas ett gym, ett hemmakontor, bokningsbara gästhus, olika typer av förråd, ett yoga- och festhus, en snickarbod med trädgårdsredskap, ett pakethus för leveranser och i fas två, ett växthus där man kan odla sin egen mat. Utöver de ytor vi bygger för dig kommer vi att ta fram en app, som sköter många delar av ditt praktiska liv och där du även kan beställa lokala tjänster som mat och städning, men också hitta sociala vänner att t ex sporta med. Vi planerar även att skapa en körpool med elbilar och elcyklar. Vi låter dig hyra ut din villa när du är bortrest för att kunna få lite intäkter samtidigt som du är borta. Och det mesta ingår i hyran.

 

Vi kallar det All Inclusive.

UNDER VÅREN 2019 SÄTTER VI SPADEN I JORDEN

På varje tomt ligger en trävilla för två familjer, där varje hem är 107 kvm, fördelade på två plan. Varje hem har sin egna entré och en skärmvägg som skapar privata ytor.  Minivillorna för de mindre hushållen har en totalyta på drygt 36 kvm och ligger på samma tomt. Alla hushåll har sin egna lilla tomddel med privata uteplatser, som man har ansvar för. På tomterna finns även flygelbyggnader som rymmer de extraytor som ingår i All Inclusive.

 

Grillby är en gammal ort, från början en by och ett järnvägs­samhälle, som idag är ett modernt samhälle som breder ut sig över den uppländska nejden. Grillbyskolan har förskola och grundskola till åk 6 samt fritidshem. Därutöver finns fristående förskola. Villberga församling har en öppen förskola, flera olika barn- och ungdomsverksamheter och körer. 

Landskapet består av storskaliga jordbruksmarker och betesmarker, men även skogsområden. I de östra delarna gränsar Mälaren. Grillbybygden är rik på hällristningar och fornminnesrika områden. Här finns de medeltida kyrkorna Villberga, Löt och Hacksta.

Grillby har ett utmärkt läge med pendlingsavstånd till Enköping (13 km), Västerås (45 km), Uppsala (39 km), Arlanda (57 km) och Stockholm (66 km). Det kan ligga i Grillbys framtid att öppna upp den gamla järnvägsstationen och få tåget att stanna.